• Nieuwe cultuuragenda Krimpen

Nieuwe cultuuragenda Krimpen

12 september- Per 14 september 2016 zullen al de culturele activiteiten in de gemeente Krimpen aan den IJssel samenkomen op een website; www.cultuuragendakrimpen.nl.

Culturele aanbieders in de gemeente kunnen zelf de activiteiten uploaden naar deze website en daarmee Krimpenaren attent maken op alles dat er in hun gemeente wordt georganiseerd. Wethouder vrije tijd en cultuur, Gerrit Boudesteijn: “Belangrijk dat de vele Krimpense culturele initiatieven op één plek te vinden zijn. Alle Krimpenaren kunnen nu in één keer zien wat er op cultureel gebied te doen is in hun woonplaats.”

Waarom deze website?
De Cultuuragenda Krimpen wil een compleet beeld geven van het gevarieerde aanbod een cultuur in de gemeente Krimpen aan den IJssel. Zowel professionele als kleinschalige cultuur wordt de gelegenheid geboden evenementen en activiteiten aan te bieden via dit platform. Daar zijn geen kosten aan verbonden; de agenda wordt mogelijk gemaakt door subsidiebijdragen van de gemeente Krimpen aan den IJssel.

In 2015 is al een start gemaakt met het platform, maar per 14 september is sprake van een platform die op zich zelf staat, zonder een directe link naar de website van Synerkri. Die organisatie is wel verantwoordelijk voor het onderhoud van de Cultuuragenda Krimpen.

Wat is er veranderd?
De vernieuwde website heeft een eenvoudige ingebouwde mogelijkheid om activiteiten aan te melden. Iedere culturele partij kan via een online aanmeldformulier de activiteit doorgeven.

Aanbieders van activiteiten gaan vanaf 14 september naar de website www.cultuuragendakrimpen.nl Na klikken op Cultuuragenda verschijnt de knop Activiteit Doorgeven. Door het formulier in te vullen wordt de activiteit automatisch aangemaakt. De beheerders van de website krijgen bericht dat er een nieuwe activiteit is aangemaakt waarna zij die goed kunnen keuren of eventueel nog kunnen aanpassen. Binnen een dag is de activiteit online te zien.

Voor wie is deze website bedoeld?
De bedoeling is uiteindelijk dat zoveel mogelijk bezoekers op de hoogte zijn van het culturele aanbod in de gemeente Krimpen aan den IJssel. Dat zal tot uiting moeten komen in gevulde zalen en workshops en voorstellingen die de aandacht trekken. De activiteiten worden dan ook niet alleen geplaatst op de website, maar de aangemaakte activiteiten zullen ook direct worden gedeeld via de beschikbare sociale media. Dat alles met het doel zoveel mogelijk mensen te bereiken. Bij iedere activiteit is het eenvoudig gemaakt om deze zelf te delen, zodat aanbieders ook via eigen sociale media hun aanbod onder de aandacht kunne brengen.

Wie heeft de regie?
De regie ligt bij de Regisseur Cultuur, werkzaam binnen Synerkri. De Regisseur ontvangt de aangemelde activiteiten en zal deze goedkeuren of aanpassen. Bij twijfel over geschiktheid van de activiteit zal contact worden opgenomen met de aanbieder. Voor vragen met betrekking tot de Cultuuragenda Krimpen kan ook contact met deze functionaris worden opgenomen. Dat kan via het email adres info@cultuuragendakrimpen.nl