• Groeiplaneet scoort goed bij handbaltoernooi

Groeiplaneet scoort goed bij handbaltoernooi

28 september- Vanmiddag is op de velden van De Treffers het eerste schooltoernooi van het jaar afgewerkt. Net als vorig jaar was de eer aan de groepen 5 en 6 om met een handbaltoernooi te starten.

En ook net als toen waren het prima omstandigheden voor dit toernooi.

Bij de meisjes groep zes ging de winst naar De Groeiplaneet 1. Zij wonnen al hun wedstrijden, maar dat ging niet altijd vanzelf. Tegen Kompas 1 werd het 4-3 en tegen de Wegwijzer 5-3. In omgekeerde volgorde waren dat uiteindelijk ook de nummers twee en drie in deze poule

Bij de jongens groep zes werd in twee poules gestreden. In poule A werd Wegwijzer 1 eerste, gevolgd door Octaaf 1. De onderlinge ontmoeting eindigde in 4-1. De andere poule werd gewonnen Groeiplaneet 2. De tweede plek was voor Mozaïek 1. In de finale was Wegwijzer 1 met 4-1 te sterk voor Groeiplaneet 2. De derde plaats werd opgeëist door Octaaf 1.

Bij groep 5 meisjes bleef het spannend tot het laatste moment. Kortland LZ 1 won van Octaaf 1 waardoor het voor dat team als eerste eindigde. De onderlinge ontmoeting eindigde in 3-1. De derde plaats in deze poule was voor Kompas 1.

Bij de jongens was de hoofdprijs voor de Groeiplaneet. Die ploeg speelde slechts een keer gelijk (tegen Kortland LZ 1) en won de overige wedstrijden. Kortland LZ werd tweede en de derde plek was een prooi voor Octaaf 1.

Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door de tomeloze inzet van vrijwilligers van De Treffers, zowel scheidsrechters als mensen die al jarenlang voor de wedstrijdstrookjes zorgen. Onze dank daarvoor!