• Fittest voor ouderen

Fittest voor ouderen

10 oktober- Alle inwoners van 65 tot en met 70 jaar uit Krimpen aan den IJssel zijn hiervoor uitgenodigd. Deze fittest wordt door de gemeente georganiseerd.

Dat gebeurt in samenwerking met gymnastiekvereniging KDO, tennisvereniging TC Krimpen, zwembad De Lansingh en Seniorenplatform Krimpen.

Redenen om mee te doen

Bewegen en sporten zorgt voor een betere conditie, zeker wanneer u ouder wordt. Niet alleen zorgt bewegen ervoor dat u zich lichamelijk en mentaal fitter voelt, maar ook uw kans op het krijgen van (chronische) ziektes wordt hierdoor verkleind. Vitaal ouder worden heeft bovendien als voordeel dat u langer de activiteiten kunt blijven doen die u graag doet. Met een speciale fittest voor ouderen wordt uw algemene conditie getest. Na afloop van deze test is er een beweegadvies en kunt u zich inschrijven om mee te doen aan een gezellig beweegprogramma, dat aansluit op uw persoonlijke situatie en wensen. De test duurt ongeveer anderhalf uur. Uw conditie wordt op verschillende onderdelen getest. Er is een arts aanwezig bij wie u met vragen terecht kunt. De fittest en het beweegadvies zijn gratis. Voor het aangepaste beweegprogramma betaalt u een kleine bijdrage. Het kan zijn dat u ooit al eerder bent opgeroepen en heeft meegedaan aan deze test. Dat is geen probleem, wij zien u graag nog een keer komen.

Aanmelden voor 17 oktober
Heeft u geen uitnodigingsbrief ontvangen? Meldt u zich dan toch vóór 17 oktober a.s. aan voor de fittest via: www.krimpenaandenijssel.nl/fittest. U kunt ook voor meer informatie bellen naar 14 0180 en u aanmelden. Na aanmelding ontvangt u uiterlijk 10 dagen van te voren de precieze tijd waarop u in Sporthal de Populier wordt verwacht voor de fittest.