• Volle bak bij basketbaltoernooi

Volle bak bij basketbaltoernooi

1 december- Een overvol programma gisteren bij het schoolbasketbaltoernooi voor de groepen 6, 7 en 8. Tussen kwart voor twee en half zes werd er fanatiek om de prijzen gespeeld die tegen de avond konden worden uitgereikt.

Dankzij de inzet van de scheidsrechters van BVK en de aanwezige vrijwilligers kon het laatste zaaltoernooi van 2016 zonder problemen worden afgewerkt.

Groep 6

Bij de jongens groep 6 ging de strijd tussen Kortland en Het Octaaf. De onderlinge ontmoeting, direct aan het begin van het toernooi, werd door Kortland met 2-0 gewonnen. De jongens van dat team konden zich nog een gelijkspel tegen de Wegwijzer veroorloven om uiteindelijk toch met de eerste prijs aan d haal te gaan. Achter Het Octaaf eindigde De Groeiplaneet als derde.
Bij de meisjes speelden de groepen 6 en 7 in een gecombineerde poule. Octaaf 1 hoefde hier slechts een punt af te staan, en wel tegen Octaaf 2. De andere wedstrijden werden allemaal gewonnen. De tweede plaats was hier voor Octaaf 2 dat werd gevolgd door De Wegwijzer.

Groep 7

Kortland 1 en Groeiplaneet 1 staken er ver bovenuit bij het jongenstoernooi groep 7 in poule A. Kortland 1 won de onderlinge ontmoeting met 4-2 en bleef ook de rest van de poulewedstrijden ongeslagen. In de andere poule kwamen Kortland 3 en De Wegwijzer 1 in de onderlinge ontmoeting niet tot scoren, waardoor Kortland in deze poule als eerste eindigde. In de strijd om de derde plek was De Wegwijzer veel te sterk voor De Groeiplaneet; 10-2. De finale tussen Kortland 1 en Kortland 3 eindigde in een 2-0 overwinning voor het eerste team.

Groep 8

Bij groep 8 jongens werd het toernooi in een poule van 6 teams afgewerkt. De beslissing moest vallen in de laatste wedstrijd waarin koplopers Octaaf 1 en Kortland 3 de strijd aangingen. Voor het Octaaf was een gelijkspel voldoende en dat kwam er ook; 0-0. De derde plaats in deze poule was voor De Groeiplaneet 3.

Bij meisjes groep 8 was het bijzonder spannend. In de poule met vier teams eindigden Octaaf 1 en Kortland 1 en 2 allemaal op 6 punten, waardoor het doelsaldo de doorslag moest geven. Kortland 1 scoorde uiteindelijk een puntje meer dan Kortland 2 waardoor die ploeg de eerste prijs kreeg uitgereikt. Octaaf 1 eindigde als derde.

Het basketbaltoernooi was het laatste schooltoernooi in 2016. In februari 2017 vervolgen we met schoolhandbaltoernooien voor de groepen 7 en 8.