• Aangepast sporten

Aangepast sporten

2 december- Met ingang van januari 2017 organiseert Synerkri op verzoek van de gemeente een uurtje aangepast sporten op de maandag van 16 tot 17 uur.

Het gaat aangepast Sport en Spel heten en is toegankelijk voor iedereen met een aangepast sportvraag.

Hoe gaat het werken?

Vanaf half december 2016 kunnen mensen met een aangepast sportvraag zich bij Synerkri aanmelden. In een kort gesprek zoeken we samen uit wat de wensen en mogelijkheden zijn en in hoeverre er een vereniging in Krimpen is waar bij aangesloten zou kunnen worden. Als die er is zal Synerkri het contact met die club leggen. Als er niet direct een duidelijke sportvraag is, maar een oriƫntatievraag kan er worden aangesloten bij het uurtje op maandag, waarin de verschillende in Krimpen gespeelde sporten worden gespeeld. Tijdens dat uurtje kan er ook meer algemeen aan allerlei spelvormen en sportonderdelen worden deelgenomen, zodat vanzelf duidelijk wordt waar de mogelijkheden voor de sporter in spe liggen.

Wanneer blijkt dat uiteindelijk toch een bepaalde sport de voorkeur heeft wordt de betreffende vereniging uitgenodigd om een keer een training te verzorgen zodat de sporter kan zien hoe leuk sport en vereniging zijn. Want uiteindelijk willen we met zijn allen iedereen de kans geven op zijn of haar manier te bewegen, bij voorkeur bij een Krimpense vereniging.

Weet je het nog niet?

Wil je wel gaan sporten en denk je dat je vanwege een beperking niet bij een reguliere club terecht kan? Stuur een mailtje naar wim@synerkri.nl en vertel je verhaal. Synerkri nodigt je dan uit voor een gesprek waarin we vooral gaan kijken wat de mogelijkheden voor jou zijn om toch ergens te gaan sporten. Misschien bij een club, of mogelijk voorlopig op maandag van 16 tot 17 uur bij Aangepast Sport en Spel.

Start 2017 met aangepast Sport en Spel dat bij jou past!