• AED's en vrijwilligers nodig.

AED's en vrijwilligers nodig.

19 januari- Niemand weet hoeveel AED's er precies in Krimpen aan den IJssel hangen; de Hart stichting niet, HartVeiligWonen niet, het Rode Kruis niet en ook de gemeente niet.

Hoe gezond of sportief je ook leeft, een hartstilstand kan iedereen treffen. Jong of oud, leeftijd speelt geen rol. Hulp binnen 6 minuten is dan van levensbelang. 

💓 Meld uw AED aan 
Voor een 6-minutenzone in heel Nederland zijn veel AED’s nodig. 

Deze AED’s moeten 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar zijn voor algemeen gebruik. Heeft u zelf, in uw bedrijf of bij uw vereniging een AED en wilt u deze beschikbaar stellen voor gebruik bij nood in uw omgeving?  
Meld uw AED dan aan bij de gemeente via gemeente@krimpenaandenijssel.nl 

💓 Vrijwilligers gezocht 
Om overal in Nederland binnen de cruciale 6 minuten te kunnen reanimeren, zijn veel vrijwilligers nodig. Het gaat om vrijwilligers die kunnen reanimeren. Maar het kunnen ook vrijwilligers zijn die willen leren om te reanimeren en vrijwilligers die willen en kunnen uitrukken als er in hun buurt iemand een hartstilstand krijgt. In heel Nederland hebben zich al duizenden vrijwilligers aangemeld, die binnen 6 minuten kunnen helpen bij een reanimatie in hun dorp, wijk of straat. In Krimpen zijn we nog op zoek naar zo’n 300 vrijwilligers. 

De gemeente zoekt daarnaast ook nog 300 Krimpenaren die gratis de baby-reanimatiecursus willen volgen. Help mee om van Krimpen (en Nederland) een 6 minutenzone te maken en meld u ook aan.  
Aanmelden kan via gemeente@krimpenaandenijssel.nl