• FC Krimpen Door Combinatie Verkregen

FC Krimpen Door Combinatie Verkregen

23 januari- De vijftien voetballers die sinds 2015 als FC Krimpen door het leven gaan zullen de komende competitie in de kleuren van DCV spelen.

Het team zal deel gaan nemen aan de KNVB-competitie voor aangepast voetbal die volgende week begint. 
Het team werd destijds opgericht omdat een zestal jongens wel wilden voetballen, maar bij DCV op dat moment niet de mogelijkheden voorhanden waren om dat in verenigingsverband te doen. Micheal Groen van SynerKri nam het initiatief om op de kunstgrasvelden van DCV deze groep trainingen te gaan geven. Al vrij snel in het seizoen groeide het aantal voetballers tot twaalf en werden de trainingen, steevast op de woensdagmiddag, door twee mensen verzorgd. 

De eerste wedstrijd speelde het inmiddels tot FC Krimpen omgetoverde team tijdens de Sportmarkt 2015 tegen een team van wethouders en medewerkers van de gemeente Krimpen aan den IJssel. Later dat seizoen volgde een oefenwedstrijd tegen NOC Kralingen die in 4-4 eindigde. 
Aan het begin van het seizoen 2016/ 2017 bestond het team uit 15 jongens. Dat team speelde opnieuw een oefenwedstrijd tegen NOC Kralingen; dit keer werd met 1-6 gewonnen. Inmiddels was ook de wens geuit om aan de reguliere competitie van de KNVB te gaan deelnemen.

In samenspraak met DCV is gekeken wat de mogelijkheden waren om bij die club aan te sluiten. Tekort aan velden en kleedkamerruimte maakte dat in eerste instantie onmogelijk. Afgelopen week is echter besloten om de komende competitie toch onder de vlag van DCV te gaan deelnemen aan de competitie. Dat er wat geïmproviseerd moet worden met ruimte is een feit, maar dat iedereen het belangrijk vindt dat deze ploeg competitie kan gaan spelen is ook duidelijk. Dat DCV daarbij alles heeft geprobeerd om dit mogelijk te maken wordt door al de betrokkenen zeer gewaardeerd. 

Met het bestuur van DCV is afgesproken dat dit jaar als een overgangssituatie wordt beschouwd en dat de komende maanden afspraken gemaakt gaan worden over het volgende seizoen. Het zou natuurlijk mooi zijn wanneer dit team ook dan als onderdeel van DCV aan de competitie zou kunnen deelnemen, maar daar moet nog wat voor worden onderzocht. Voorlopig begint de competitie voor FC Krimpen volgende week als onderdeel van DCV, dus daadwerkelijk Door Combinatie Verkregen.