• Mozaiek en Groeiplaneet winnen handbaltoernooi

Mozaiek en Groeiplaneet winnen handbaltoernooi

9 februari- De jongens en meiden van groep 8 werkten gisteren in sporthal De Boog het schoolhandbaltoernooi van dit jaar af. Volgend week is het de beurt aan de groepen 7 van de basisscholen.

In jongens poule B heersten de Groeiplaneet 2 en Kortland 3. Het onderlinge treffen eindigde in 2-2. Omdat Kortland 3 ook tegen Kompas 2 een punt liet liggen, het werd 3-3, ging de eerste plaats in deze poule naar Groeiplaneet 2. 

In de A poule staken Kortland 2 en Octaaf 1 boven de rest uit. Kortland 2 won de onderlinge ontmoeting met 3-0, maar in de overige wedstrijden werden punten gemorst. Tegen Kortland 1 en Kompas 1 werd gelijkgespeeld. Omdat Octaaf 1 de overige wedstrijden won werd dit team eerste in de poule. 
De derde plek werd een prooi voor Kortland 2 dat sterker was dan Kortland 3. Winnaar werd de Groeiplaneet 2 dat Octaaf 1 wist voor te blijven. 

Bij de meisjes stak Kortland 2 er in poule A met kop en schouders bovenuit. De ploeg won drie maal, waaronder een 8-1 tegen Kortland 1. De tweede plek in deze poule was voor Octaaf 1 dat Groeiplaneet 1 op doelsaldo voorbleef. De onderlinge ontmoeting eindigde ook netjes in 3-3. 

In de andere poule won Het Mozaïek 1 drie van de vier wedstrijden. Alleen Kortland 3 was een keer met 2-1 te sterk, voor dat team de enige overwinning. Kortland 4 eindigde in deze poule als tweede. 
De strijd om de derde en vierde plaats werd door Octaaf 1 met overmacht gewonnen van Kortland 4; 5-2. De finale was spannender en werd door Het Mozaïek gewonnen. Kortland 2 verloor met 2-1. 

Volgende week wordt het toernooi vervolgd met de groepen 7 van de basisscholen.