• Octaaf en Kompas winnaars handbal

Octaaf en Kompas winnaars handbal

15 februari- Ook voor groep 7 van de Krimpense basisscholen zit het schoolhandbal er voor dit jaar weer op. In sporthal De Boog werd vanmiddag tussen twee en vijf uur fanatiek om de prijzen gestreden.

Bij de meisjes was het een spannende strijd in poule A, met name om plek 2. De eerste plek in deze poule was voor Kompas 1, maar voor plek 2 moest er gerekend worden. De Wegwijzer en Kortland haalden beiden vier punten. Zelfs het doelsaldo bracht geen beslissing. Uiteindelijk scoorde Kortland een doelpunt meer waardoor zij als tweede eindigden. 

In poule B was de situatie anders. Het Octaaf won hier al de wedstrijden en kwam ook nog eens tot tien goals. De tweede plek was op doelsaldo voor Kompas 2. De wedstrijd om de derde en vierde plaats ging dus tussen Kortland en Kompas 2, een wedstrijd die met overmacht door Het Kompas werd gewonnen; 2-5. Ook in de finale was het verschil groot; Octaaf 1 was met 5-1 te sterk voor Kompas 1, waardoor dit team zich een jaar lang de beste mag noemen. 

Kompas 1 won al zijn wedstrijden in poule A. Uitschieter was de 3-0 tegen de Groeiplaneet. De tweede plek was voor Kortland 2 dat maar net (2-3) verloor van de latere winnaar Het Kompas. 

In poule B was De Wegwijzer echt de sterkste. Winst in alle wedstrijden met en doelsaldo van +8. Alleen Kompas 2 kon het een beetje bijhouden, maar verloor uiteindelijk ook met 1-3. Kompas 2 en Kortland 2 speelden een spannende strijd om de plaatsen 3 en 4. Kortland 2 won die wedstrijd met 2-3. In de finale moest de Wegwijzer zijn meerdere erkennen in Het Kompas 1; de wedstrijd eindigde in 2-4. 

Ook dit toernooi kwam weer tot stand dank zij de inspanningen van de vrijwilligers van De Treffers. Onder aanvoering van Astrid Puts en Ruud Peltzer zette die vereniging samen met de sportmannen van Synerkri weer iets prachtigs neer.