• Lego Event 2017

Lego Event 2017

6 maart- In de voorjaarsvakantie werd voor de 3e keer het LEGO Event georganiseerd. Meer dan 100 kinderen hebben op donderdag 2 maart heerlijk een middag gebouwd in de theaterzaal in de Tuyter.

Het thema dit jaar was, ‘Mijn Krimpen’. Kinderen werden uitgedaagd om een Krimpens Lego bouwwerk te maken. En dat werd een feest! Het gemeentehuis met Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima, zwembad de Lansingh, favoriete speelplekken en eigen woonhuizen werden door de kinderen gebouwd. Kinderen die mee hadden gedaan met de dj workshops van de muziekschool Krimpen, zorgden deze middag voor muzikale support. En dat deden ze goed!

Aan het eind van de middag heeft de jury bestaande uit kinderen van de kindergemeenteraad, wethouder Marco Oosterwijk, Peter van Embden en Henk Heijkoop van Intertoys per leeftijdscategorie 2 winnaars gekozen. Een moeilijke opgave, omdat alle kinderen enorm hard hun best hadden gedaan!

Jens, Hidde, Renzo, Tjeerd, Arian en Machiel vielen dit jaar in de prijzen. Jens en Renzo hadden ieder de Algerabrug gemaakt. Machiel het strandje bij de Zaag, Hidde een boot, Arian zijn favoriete speelplek en Tjeerd zijn droomhuis met zwembad. De bouwwerken van de prijswinnaars zijn te bewonderen in de hal van de Tuyter. Naast deze bouwwerken worden ook lego modellen van jurylid Peter van Embden tentoongesteld. Peter is Krimpenaar en al jaren een groot lego verzamelaar.