• Eerste voetbalfinalisten bekend

Eerste voetbalfinalisten bekend

6 april- Onder mooie omstandigheden werd op woensdag 5 april het eerste deel van het schoolvoetbaltoernooi afgewerkt. De groepen 4, 5 en 6 waren actief op de velden van DCV aan het Waalplantsoen.

De teams werden dit keer begeleid door leerlingen van het Zadkine-college die als scheidsrechter optraden. De beste teams van deze toernooidag komen op 19 april terug tijdens de finaledag. 

Groep 4 
Bij de jongens groep 4 werd in twee poules gespeeld. Octaaf 2 was oppermachtig en won al de wedstrijden. Uitschieter was de 5-0 tegen Kortland 2. Met zeven punten plaatste ook Groeiplaneet 3 zich voor de finaledag. In de andere poule was het spannender. Octaaf 1 en Groeiplaneet 1 bleken uiteindelijk de sterksten. Het onderlinge duel werd door Het Octaaf met 1-0 gewonnen. 

Geplaatst: Groeiplaneet 3, Groeiplaneet 1, Octaaf 1 en Octaaf 2 

Bij de meisjes werd de voorronde afgewerkt in een poule. Kompas 1, Wegwijzer 1 en Groeiplaneet 1 maakten hier de dienst uit. Octaaf 1 gaat als nummer vier ook mee naar de finaledag. Grootste uitslag was de 3-0 van Kompas 1 tegen Kortland 1 

Geplaatst: Kompas 1, Wegwijzer 1, Groeiplaneet 1 en Octaaf 1 

Groep 5 
In poule A bij de jongens was het bijzonder spannend. Octaaf 1, Kortland 1 en De Wegijzer 1 eindigden allen op vijf punten. Kortland 1 had het beste doelsaldo, een beslissingswedstrijd tussen Wegwijzer 1 en Het Octaaf 1 wees uit dat De Wegwijzer mee mag naar de finaleronde; het werd 2-1. 
In poule B was De Groeiplaneet 2 verreweg de sterkste; drie overwinningen en een gelijkspel, helemaal geen tegendoelpunten. Kortland 2 hield de winnaar op 0-0 en plaatste zich ook voor de finaledag. 

Geplaatst: Kortland 1, De Wegwijzer 1, Groeiplaneet 2 en Kortland 2 

Bij meisjes groep 5 was Het Octaaf naar 4 wedstrijden de beste, gevolgd door Kortland 1. Groeiplaneet 1 en Kompas 1 behaalden beide twee punten.  

Geplaatst: Octaaf 1, Kortland 1, Groeiplaneet 1 en Kompas 1 

Groep 6 
Drie ploegen eindigden in poule A met 7 punten op de eerste plek. Het Octaaf 1, Groeiplaneet 1 en Mozaïek 1 verloren allen een maal. Groeiplaneet 1 en Mozaïek 1 waren een doelpuntje beter waardoor zij zich plaatsten voor de finale. De onderlinge ontmoeting eindigde in 0-0. 
In poule B stak Kortland 2 er ver bovenuit; zij wonnen alles. Nummer twee in deze poule werd De Wegwijzer dat met slechts een doelpunt verschil van de nummer 1 verloor. 

Geplaatst: Mozaïek 1, Groeiplaneet 1, Kortland 2 en de Wegwijzer 1 

Bij de meisjes in poule A ging de winst naar Octaaf 1. De ploeg verloor een keer, van Kortland 1 dat als tweede eindigde. In de andere poule ging de strijd tussen Kompas 2 en Wegwijzer 1. De onderlinge ontmoetingen eindigden in een gelijkspel en in een 2-0 winst voor Het Kompas dat eerste werd. 

Geplaatst: Kompas 2, Wegwijzer 1, Octaaf 1 en Kortland 1