• Veel Kortland bij voetbalfinales

Veel Kortland bij voetbalfinales

13 april- Al de finalisten voor de finaledag van het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi zijn bekend. Op de kunstgrasvelden van DCV werkten groep 7 en 8 gisteren hun voorrondes af.

Groep 8 
Bij de meisjes groep 8 ging de strijd in poule A tussen Kortland 3 en Octaaf 1. De onderlinge wedstrijd tussen deze twee eindigde in 0-0. Omdat Het Octaaf ook nog punten liet liggen tegen Mozaïek 1 was de eerste plek in deze poule voor Kortland 3.  
In poule B was het ook een team van Kortland, Kortland 5 dat met slechts een verliespunt eerste werd. Dat gelijke spel werd afgedwongen door Kortland 4. Tegen de uiteindelijke nummer 2, Octaaf 2, behaalde Kortland 5 een knappe 1-0 overwinning. 

Geplaatst: Kortland 3, Octaaf 1, Octaaf 2 en Kortland 5 

Bij de jongens in poule A verspeelde Kortland 2 slechts een puntje: 0-0 tegen Kompas 1. Kortland 1 volgde hun schoolgenoten op 2 punten doordat met 1-0 werd verloren van de latere poulewinnaars. Dat team eindigde wel als tweede. 
In poule B eindigde opnieuw een team van Kortland bovenaan; Kortland 3. Eenvoudig ging dat niet want Kompas 2 verzamelde evenveel punten. Kompas 2 verloor van Kortland 3, maar die ploeg ging zelf onderuit tegen Groeiplaneet 2 dat als derde eindigde. 

Geplaatst: Kortland 1, Kortland 2, Kortland 3, Kompas 2 

Groep 7 
Octaaf 1 en Kortland 1 begonnen hun toernooi in poule A met een 0-0 gelijkspel. Beide teams wonnen al de wedstrijden die nog volgden, waardoor het doelsaldo bepalend was. De twee 4-0 overwinningen van de meisjes van Kortland gaven de doorslag; zij eindigden als eerste. 
In de andere poule verloor Octaaf 2 een van de vier wedstrijden, maar dan ook wel direct met 4-0 van de latere nummer 2 Mozaïek 1. In de tweede onderlinge ontmoeting werd revanche genomen, het werd 2-0 voor Octaaf 2. Omdat Mozaïek tussendoor nog een puntje liet liggen eindigde die ploeg als tweede achter Octaaf 2. 

Geplaatst: Octaaf 1, Kortland 1, Octaaf 2, Mozaïek 1 

 Bij de jongens werd het verschil aan het eind ook op doelsaldo bepaald. Kortland 1 plaatste zich als nummer 1, maar de nummers twee en drie konden slechts bepaald worden aan de hand van de voor- en tegengoals. Octaaf 1 won met 2-0 van de Wegwijzer en won ook nog een keer met 3-0 van de Groeiplaneet. Daarmee beleven zij De Wegwijzer op doelsaldo voor. 
In poule B ging de eerste plek naar Kompas 2. Tegen nummer twee Octaaf 2 werd gelijkgespeeld. Octaaf begon echter met een nederlaag tegen het Mozaïek waardoor een eerste plek niet haalbaar bleek. 

Geplaatst: Kortland 1, Octaaf 1, Kompas 2, Octaaf 2 

De finales 
De finales worden volgende week (19 april) gespeeld. Van half drie tot half vier spelen de groepen 4, 5 en 6. Na de prijsuitreiking om half vier zullen van 10 voor 4 tot 10 voor 5  de finales van de groepen 7 en 8 worden gespeeld. Prijsuitreiking van die groepen zal gebeuren door wethouder De Leeuw direct na afloop van de laatste wedstrijd.