• Kompas, Kompas, Kompas

Kompas, Kompas, Kompas

18 mei- Op de velden van CKV KOAG zijn afgelopen woensdag de schoolkorfbaltoernooien voor de groepen 7 en 8 gespeeld. Niet geheel verrassend ging de eerste prijs in beide gevallen naar Het Kompas.

Groep 8 
Vanwege andere verplichtingen was de deelname aan dit schoolkorfbaltoernooi minimaal. Slechts drie teams gingen de strijd aan om het schoolkampioenschap. Daarbij twee teams van Het Kompas, aangevuld met groep 8 van Het Mozaiek. 

De onderlinge ontmoetingen tussen de twee teams van Het Kompas waren spannend; beide teams wonnen een keer, beide keren ook met een punt verschil. Het Mozaiek speelde dus een belangrijke rol, want uiteindelijk moest het doelsaldo de beslissing brengen. Dat pakte gunstig uit voor het tweede team van Het Kompas, omdat die ploeg eenmaal meer wist te scoren. Kompas twee werd eerste met een doelsaldo van +7 

Groep 7 
Bij groep 7 was het beter verdeeld. Vijf deelnemende teams, verdeeld over evenveel scholen. Ook hier was echter wel duidelijk dat op korfbalgebied Het Kompas de bovenliggende partij in Krimpen is. Deze ploeg won namelijk al haar wedstrijden waarbij het verschil altijd minimaal drie punten was. Dat maakte de strijd om plek twee des te interessanter. En die was ook spannend. Doordat De Wegwijzer de laatste wedstrijd tegen Kortland winnend wist af te sluiten eindigde dat team met vier punten als tweede. Plaats drie was voor Het Mozaiek dat op doelsaldo Kortland een doelpuntje voorbleef. Met twee punten eindigde Het Octaaf in deze poule als laatste.