• Buitenspelen is een must

Buitenspelen is een must

29 mei- Dagelijks buitenspelen was vroeger heel gewoon. Tegenwoordig speelt 1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts een keer per week vrij buiten.

Met de Buitenspeeldag willen de initiatiefnemers onder de aandacht brengen dat buitenspelen geen luxe is maar noodzaak. In samenwerking met andere organisaties organiseert Synerkri  op woensdag 14 juni weer de Buitenspeeldag. Dit jaar is de locatie van de Buitenspeeldag het Tuyterplein.  

Er zijn weer genoeg leuke activiteiten te doen. Kinderen kunnen o.a. trampoline springen, over het water lopen in grote waterballen (7+), samen met een kunstenaar uit Krimpen een groot straatspel schilderen en spelen en bij Marina Sapulette hun eigen gezonde en o zo lekkere buitenspeelsnack maken!  

We starten om 13.00 met de Buitenspeeldag, aldus Karin Pattikawa werkzaam als regisseur Activiteiten bij Synerkri. Synerkri staat voor actief meedoen voor iedereen. Actief meedoen kan op allerlei vlakken. Fijn om te zien dat een aantal Krimpense organisaties ook hier de samenwerking in zoeken. Zo laten vrijwilligers van het Streekmuseum Krimpenerwaard kinderen ervaren met welk buitenspeelgoed hun opa's en oma's  vroeger buitenspeelden, bij  Mariella en Barbera  van Burenerf kunnen kinderen zaadbommetjes maken om ervoor te zorgen dat Krimpen de groenste gemeente is en blijft en BSO KindeRdam verzorgt een stoeprand battle. Muziek maken in de buitenlucht is leuk en zorgt voor sfeer! Kinderen kunnen zich opgeven voor Cajon workshops van de muziekschool. De Cajon is een handtrommel en komt oorspronkelijk uit Peru.  Aanmelden voor de Cajon workshops is mogelijk via www.synerkripas.nl of op de middag van de Buitenspeeldag 

De Buitenspeeldag is vrij toegankelijk, vooraf aanmelden is niet nodig. Kinderen halen bij de aanmeldkraam een strippenkaart en kunnen dan lekker meedoen. Kinderen kunnen als ze alle activiteiten hebben gedaan hun strippenkaart inleveren bij de aanmeldkraam en kans  zo maken op vrijkaartjes voor zwembad de Lansingh of een cadeaubon van de ijswinkel. Prijswinnaars worden donderdag 15 juni bekendgemaakt.