• Octaaf winnaar schoolhockey

Octaaf winnaar schoolhockey

1 juni- Het allerlaatste sporttoernooi van 2016/ 2017 is op de laatste dag van mei gespeeld bij Mixed Hockey Club Krimpen. Het betrof het hockeytoernooi voor de groepen 7 en 8.

Bij uitzondering werd het toernooi dit keer gespeeld met mixed teams, vooral omdat MHCK en Synerkri wilden bekijken of een hockeytoernooi ook zou slagen. Vastgesteld kan worden dat het prima toernooi was onder prima omstandigheden, waarbij in twee poules werd gespeeld. 

In poule A ging de strijd tussen Kortland 2 en Octaaf 1. Die wedstrijd werd al vroeg in het toernooi gespeeld en leverde winst op voor Kortland 2 (0-2). Octaaf 1 won al de andere wedstrijden zonder tegengoals, maar dat gold ook voor de uiteindelijke poulewinnaar. Kortland 2 kreeg geen tegengoals en won zelfs met 6-0 van Kortland 1. Octaaf 1 plaatste zich voor de troostfinale, Kortland 2 voor de grote finale. 

In poule B was Octaaf 3 de sterkste, maar niet zonder puntenverlies. De Groeiplaneet 2, dat als tweede eindigde, wist de finalisten op 0-0 te houden. Dat leverde De Groeiplaneet 2 wel het punt op dat nodig was om als tweede te eindigen. Kortland 5 en Octaaf 4 grepen net naast die plek; zij haalden vijf punten, een minder dan De Groeiplaneet. 

De strijd om de derde en vierde plaats was spannend maar leverde geen goals op. Na de 0-0 werd besloten dat beide teams de derde prijs kregen. De finale werd wel beslist, en wel in het voordeel van Octaaf 3. Die ploeg won de finale met 1-2 van Kortland 2. 

Met deze finale werd het schoolsportseizoen 2016/ 2017 afgesloten. Een seizoen dat in september begon met het handbaltoernooi. Synerkri bedankt al de verenigingen voor hun medewerking en al de scheidsrechters voor hun inzet. In de komende periode zal de kalender vooor het volgende schooljaar bekend worden gemaakt.