• Tuyterplein als speelplaats

Tuyterplein als speelplaats

16 juni-Wat een coole Buitenspeeldag was het woensdag, 14 juni in Krimpen aan den IJssel. Synerkri heeft voor de 5e keer de Buitenspeeldag georganiseerd in samenwerking met Krimpense organisaties.

Door deze mooie samenwerking stond er weer een geweldig aanbod voor alle kinderen uit Krimpen aan den IJssel. Het Tuyterlein was omgetoverd tot één grote speelplaats. Er werd gesprongen op de trampolines, er werden zaadbommetjes bij Burenerf voor een nog groenere gemeente en over het water gelopen in toffe opblaasballen. Streekmuseum Krimpenerwaard liet zien dat spelletjes van vroeger nog steeds hip zijn! Steltlopen, hinkelen en sjoelen, iedereen genoot met volle teugen.

De Cajon workshops van Muziekschool Krimpen zorgden voor gezellige klanken op het plein. Vrijwilligers en stagiaires van Synerkri, zoals Karin vanuit 'Pameijer Werkt Krimpen' is elk jaar paraat als vrijwilliger bij de Buitenspeeldag en heeft veel plezier met het uitdelen van de strippenkaarten bij de aanmeldkraam.  ‘Wij geloven in actief meedoen voor iedereen, want een plek in het veld is een plek in de maatschappij’, aldus Karin Pattikawa van Stichting Synerkri. ‘Wij geven al meer dan 4 jaar een impuls aan sport en cultuur in Krimpen aan den IJssel. ‘Dit doen wij door het organiseren van activiteiten onder en na schooltijd en in alle vakanties’.

Het programma voor de zomervakantie van Synerkri is al klaar en is te bekijken op de website www.krimpensezomerweken.nl De Krimpense Zomerweken betekenen 4 weken de leukste activiteiten! Meer informatie over Synerkri is te vinden op www.synerkri.nl