• Sport, Cultuur en Krimpen Festival

Sport, Cultuur en Krimpen Festival

11 september- Tijdens het Krimpen Festival op zaterdag 23 september 2017 organiseert Synerkri de Sport- en Cultuurmarkt.

Dat gebeurt dit jaar op Het Tuyterplein en bij de Nachtegaalstraat in het centrum van Krimpen tussen 10 uur en half vijf.

Sportmarkt
De sportmarkt staat speciaal dit jaar in het teken van aangepast sporten en sporten van jong tot oud. Er zijn o.a. speciale demonstraties van het G-team van korfbalvereniging CKV KOAG, rolstoelhandbal, rolstoelbasketbal en aangepast boksen van No-Limits-Gym. Nederlands kampioen rolstoeltafeltennis Ivo Brouwers verzorgt een demonstratie.

MEE Rotterdam is die dag aanwezig met allerlei informatie over aangepast sporten. Ook kunt u zelf ervaren hoe het is om een aangepaste sport te beoefenen. Hoe wordt een sport beoefend in een rolstoel of met een visuele beperking? Doe mee aan een rolstoelsport en kom er zelf achter! Op een uitgezet parcours ervaart u hoe het is om te sporten met een visuele beperking.

55+ Beweeggids
Tijdens het festival wordt om 13:00 uur door wethouder Arnold de Leeuw de nieuwe editie van de 55+ Beweeggids gepresenteerd op het grote podium aan het bestuur van het Seniorenplatform. In het kader van de seniorensporten spelen de burgemeester en de wethouders van Krimpen aan den IJssel een wedstrijdje jeu de boules tegen de senioren van KOAG jeu de boules.   

Cultuurmarkt
In samenwerking met de Cultuurwerkplaats Krimpen organiseert Synerkri ook de Cultuurmarkt. Op de Cultuurmarkt staan ontmoeting en verbinding centraal. Op het ontmoetingsplein kunt u genieten van hapjes uit verschillende culturen. We nodigen u uit om het gesprek met elkaar aan te gaan en samen te genieten van al het moois wat verder op de cultuurmarkt wordt aangeboden.

Workshops
De Krimpense cultuuraanbieders organiseren workshops voor jong en oud. In de Tuyter begint om 10.30 uur het Kindercafé. Kinderen kunnen hier luisteren naar verhalen, knutselen met Synerkri of genieten van een kindermenu van de Crimpenaer. Van hieruit start ook de speurtocht langs de workshops over de Cultuurmarkt. Door deel te nemen aan de workshops kunnen de kinderen een prijsje winnen!

Minipodium
De hele dag vinden er kleine optreden plaats op het minipodium op de Cultuurmarkt. Leerlingen van de Muziekschool Krimpen en dansschool Danca treden hier op. Op het grote podium op het festival terrein is er vanaf 13.00 uur een programma met onder andere, het Young- Philharmonisch orkest, Vocal Group Jade, popkoor Sabroso en het koor Onomatopee.

De sport- en cultuurmarkt is een groot en sportief en cultureel evenement in Krimpen aan den IJssel dat samen met de Sportraad, Synerkri, Cultuurwerkplaats en met de deelnemende verenigingen, sportorganisaties en cultuuraanbieders wordt  georganiseerd. U kunt ervaren hoe leuk sporten en cultuur is en wat er op dat gebied mogelijk is. Het evenement duurt van 10.00 tot 16.30 uur. Op de Nachtegaalstraat en het Tuyterplein zijn verschillende kraampjes, pagodetenten en clinics waar u kennis kunt maken met verschillende sporten. Gedurende de markt worden er doorlopend workshops, demonstraties en clinics gegeven. Bezoekers kunnen deelnemen aan diverse sporten en activiteiten, waaronder jeu de boules, tafeltennissen, schaken, tennis, fitness, dans, voetballen, gymnastiek, drummen, handlettering, hoolahoop, schilderen en nog veel meer.