• Schoolhandbal

Schoolhandbal

Op dinsdag 27 september vond het eerste sporttoernooi van dit jaar. Op die dag werden op verschillende locaties die schoolhandbaltoernooien afgewerkt.

Er werd gespeeld bij De Treffers, in de Groenendaal, in De Populier en in De Boog. Hoewel het voor iedereen even wennen was aan deze nieuwe opzet, kunnen we toch spreken van een geslaagd toernooi. 

Groep 8 
Bij de jongens groep 8 waren de verhoudingen duidelijk. De winnaar won alles, nummer twee verloor een keer en zo verder. De Wegwijzer bleek uiteindelijk de sterkste, met als uitschieter de 8-2 tegen Het Mozaiek. Tegen nummer 2 Het Kompas werd het in de eerste wedstrijd 4-3. Het Kompas won verder alles. Nummer 3 met zes punten werd Het Octaaf 1. 
 
Prijzen jongens groep 8 
1. Wegwijzer 
2. Het Kompas 
3. Octaaf 1 
Bij de meisjes waren het twee teams van Het Octaaf die domineerden. In hun onderlinge duel speelden ze gelijk. Omdat Octaaf 1 ook nog een puntje liet liggen tegen Het Mozaiek ging de hoofdprijs uiteindelijk naar het 2e team van die school. De Wegwijzer behaalde op onderling resultaat plek 3 ten koste van Het Mozaiek; het werd daar 1-0. 

Prijzen meisjes groep 8 
1. Octaaf 2 
2. Octaaf 1 
3. Wegwijzer 

Groep 7 
Bij de jongens was De Wegwijzer oppermachtig. Drie overwinningen, allemaal met minimaal vijf punten verschil. Tegen nummer twee Octaaf 1 werd het liefst 6-1. De tweede plek was voor Octyaaf 1 dat door een 3-2 overwinning Het Kompas voorbleef. 
 
Prijzen jongens groep 7 
1. Wegwijzer 
2. Het Octaaf 
3. Het Kompas 

Bij de meisjes was het De Groeiplaneet die niets cadeau gaf. Alleen Het Octaaf wist bij te blijven (2-3), de andere twee werden met groter verschil verslagen. De 3-0 overwinning van Het Kompas tegen Het Octaaf leverde die ploeg de tweede plek op. 

Prijzen meisjes groep 7 
1. Groeiplaneet 
2. Het Kompas 
3. Het Mozaiek 

Groep 6 
Het Octaaf 1 moest alleen een punt toestaan aan Het Kompas; het werd 1-1. Omdat in de laatste wedstrijd concurrent De Groeiplaneet werd verslagen ging de eerste prijs uiteindelijk toch naar Het Octaaf. Het Kompas eindigde met 4 punten op plek 3. 

Prijzen jongens groep 6 
1. Het Octaaf 
2. De Groeiplaneet 
3. Het Kompas 

Bij de meisjes was het spannend. Octaaf en twee teams van Het Kompas bleven dicht bij elkaar. Het onderlinge verschil voor de prijzen was gering, steeds slechts een punt. De twee ploegen van Het Kompas speelden onderling gelijk, het verschil werd gemaakt in de wedstijden tegen Het Octaaf. 

Prijzen meisjes groep 6 
1. Het Kompas 2 
2. Kompas 1 
3. Octaaf 1