• Nieuws: Korfbaltoernooi

Nieuws: Korfbaltoernooi

12 oktober- Afgelopen woensdag werd in sporthal De Boog het schoolkorfbaltoernooi afgewerkt. Helaas alleen voor de groepen 6 van de basisscholen, omdat geen scheidsrechters genoeg aanwezig waren voor een volledig toernooi.

Ondanks de inspanningen van zowel KOAG als Synerkri bleek het niet mogelijk voldoende scheidsrechters te vinden voor de drie gelijktijdig te verspelen toernooien. Om die reden werd ervoor gekozen alleen de groepen 6 doorgang te laten vinden. Die teams werkten in De Boog hun toernooi af. 

In poule A ging de strijd tussen Kompas 1 en Kortland Centrum 1. Deze teams verzamelden uiteindelijk beiden 9 punten en eindigden ook met een gelijk doelsaldo. Dat kwam ondermeer omdat Kortland Centrum verloor van Kortland LZ. Omdat er echter wel weer gewonnen werd van Het Kompas gaf uiteindelijk dat resultaat de doorslag; Kortland Centrum eindigde als eerste, Kompas werd nummer twee en Kortland LZ eindigde met 7 punten als derde in deze poule. 

In poule B was alles mogelijk tot en met de laatste ronde. Op dat moment stonden Octaaf 2 en Octaaf 3 bovenaan. Uiteindelijk verloren beiden hun laatste wedstrijd waardoor het nog bijzonder spannend werd. Kortland LZ 2 werd eerste en ondanks het verlies in de laatste wedstrijd eindigde Octaaf twee als tweede. 
En omdat het altijd nog gekker kan eindigden in de C-poule drie teams gelijk op 6 punten; Kortland LZ 3, Octaaf 4 en Wegwijzer 2 waren slechts op doelsaldo uit elkaar te houden. De 3-1 winst van Kortland LZ 3 op De Wegwijzer maakte hier het verschil waardoor Kortland zich plaatste voor de volgende ronde. 

Tussenronde en finales 
Via een tussenronde plaatste Kortland LZ twee zich voor de finale, terwijl Kortland LZ drie het moest doen met de strijd om de derde en vierde plek. Die derde plek behaalde dat team door het Kompas 1 te verslaan. 
De finale was een Kortland aangelegenheid waarbij Kortland centrum het net niet redde tegen Kortland LZ 2. In een spannende finale werd het uiteindelijk 2-3 voor de kinderen van Lansing Zuid. 

Eindstand 
1. Kortland LZ 2 
2. Kortland Centrum 
3. Kortland LZ 3 
4. Kompas 1