• Actieve herfstvakantie

Actieve herfstvakantie

26 oktober- Ook in de herfstvakantie was er weer genoeg te doen en te beleven voor kinderen in Krimpen aan den IJssel. Samen met lokale organisaties had Synerkri een weer mooi programma samengesteld.

Zo was er o.a. op maandag Active Swim in de Lansingh, spinnenwebben maken op de Rudolf Steinerschool en je eigen fotoscene maken in de Tuyter. Op dinsdag gingen de professoren van Mad Science met de kinderen aan de slag. Er werden wetenschappelijke weetjes uitgewisseld, vulkaanuitbarstingen nagemaakt en kinderen maakten hun eigen kneedgum.

Lekker bewegen kon op donderdag tijdens het Vakantiedorp in sporthal de Boog. Vakantiedorp betekent sporten, spelen en creatief bezig zijn. De YMCA verzorgde de knutseltafel en handbalvereniging de Treffers voor toffe clinics. Ook in het Streekmuseum Krimpenerwaard konden kinderen terecht voor een leuke crea activiteit. Samen met de geweldige vrijwilligers van dit museum zijn er herfstlichtjes geknutseld.

De Cultuurwerkplaats Krimpen organiseerde op woensdag en vrijdag Vakantiebios in de Tuyter. Allebei de voorstellingen zaten vol. Kinderen hebben genoten van de films Wiplala en The Boss baby. Ook in het zwembad konden de kinderen genieten van een filmvoorstelling. Onder de noemer SpetterBios heerlijk chillen op je eigen luchtbed of zwemband en al dobberend naar de film Vaiana kijken. Een echte meidenactiviteit, 'Lipgloss maken' was de afsluiter van een geweldig leuke en vooral actieve herfstvakantie!

Synerkri is verantwoordelijk voor alle activiteiten na schooltijd en in vakanties in Krimpen aan den IJssel. Voor de meeste activiteiten heb je een Synerkripas nodig. Informatie over de Synerkripas en de activiteiten is te vinden op www.synerkripas.nl

Het aanmelden voor de activiteiten voor de kerstvakantie en de periode januari-februari start 1 december.