• Actieve kerstvakantie

Actieve kerstvakantie

8 januari- In de eerste week na de kerstvakantie blikt Synerkri terug op twee succesvolle weken vol activiteiten. In totaal hebben er aan alle activiteiten 600 kinderen mee gedaan!

Gelijk na de kerstdagen werd er fanatiek gevoetbald onder begeleiding van Nasser el Jackson, de Wereld Kampioen straatvoetballen. Nasser leerde de deelnemende kinderen alle trucs van het straatvoetballen, showde zijn kunsten en de Krimpense voetballers werden uitgedaagd voor een partijtje tegen Nasser.

In de tweede week stonden er nog meer activiteiten op de planning. Synerkri doet dit natuurlijk niet alleen en zoekt graag de samenwerking met lokale aanbieders. In de vakantie konden de kinderen met Synerkripas onder andere bowlen bij Bowling- en Partycentrum Krimpenhof, spetteren tijdens de Spetterbios in Optisport Zwembad de Lansing en knutselen in het Streekmuseum.
Tijdens de Mad Science Show in de Tuyter hebben de kinderen veel geleerd van professor Wil Wonder. Een activiteit in het teken van wetenschap en techniek! Het was een groot succes waar de kinderen ook nog eens veel van hebben geleerd.

In de Tuyter wordt ook iedere vakantie door de Cultuurwerkplaats de Vakantiebios georganiseerd. Op de woensdag en vrijdag van de kerstvakantie zat de theaterzaal in de Tuyter helemaal vol met kinderen die film kwamen kijken.

Ook na de vakantie is er na schooltijd weer van alles te beleven met de Synerkripas. Sommige workshops hebben nog wat plekjes vrij. Een Synerkripas is het hele schooljaar geldig en kost 20 euro. Broertjes en zusjes betalen 15 euro. Meer informatie over de Synerkripas, de activiteiten en aanmelden is te lezen op www.synerkripas.nl.