• Uniek Sporten ook voor Krimpen

Uniek Sporten ook voor Krimpen

12 februari- In Sportpaleis Ahoy is vanmiddag door verschillende gemeenten uit de regio een intentieverklaring getekend om regionale samenwerking op het gebied van aangepast sporten te bekrachtigen.

Het initiatief, onder de naam Grenzeloos Actief beoogt het aanbod aan aangepaste sporten in kaart te brengen zodat het voor mensen die van het aanbod gebruik willen maken eenvoudiger wordt om een passende sport te zoeken. Uiteraard spelen toegankelijkheid, faciliteiten en vervoersmogelijkheden daarbij ook een grote rol.

Namens de gemeente Krimpen aan den IJssel ondertekende wethouder Arnold de Leeuw de intentieverklaring. Dat gebeurde tijdens het ABN AMRO tennistoernooi en aansluitend op korte toespraken van toernooidirecteur Richard Krajicek en meervoudig Olympisch tenniskampioene Esther Vergeer. Die laatste benoemde hoe lastig het zelfs voor haar was om na haar actieve tenniscarrière de stap te zetten naar anders sporten:”Tennissen heb ik al jaren niet meer gedaan, maar je wilt wel actief blijven. Dan merk je dat het niet zo eenvoudig is om de sportclub te vinden die bij jouw vraag past.”

Het aanbod aangepast sporten wordt samengebracht op de website www.unieksporten.nl Daarop zal ook het Krimpense aanbod worden geplaatst, waaronder G-korfbal bij KOAG en FC Krimpen, onderdeel van DCV.