• Binden en behouden van jeugdleden

Binden en behouden van jeugdleden

30 mei- Op 25 juni a.s. organiseert Synerkri in samenwerking met Academie voor Sportkader de workshop "Binden en behouden van jeugd!". De workshop is bedoeld voor de sportclubs die last hebben van veel uitstroom van jongeren.

Waarom stoppen zoveel jongeren met sporten en wat kun je doen om dit te voorkomen en deze groep juist te binden en te behouden binnen de sportclub? Eenmaal gestopt is het heel moeilijk om deze kinderen op latere leeftijd weer in beweging te krijgen.

In de workshop bespreken we wat je als sportvereniging beweegt om wel of niet werk te maken van ledenbehoud van jongeren. Jeugdleden zijn dankbare leden, als je maar met een paar zaken rekening houdt. Met kennis, ervaringen, goede voorbeelden en tips en trucs bespreken we tijdens de workshop hoe je in gesprek gaat/blijft met de jongeren zelf. Wil je meer informatie, mail dan naar marijke@synerkri.nl.

De workshop is geheel gratis en wordt gegeven door Gerda Op het Veld, adviseur jeugd, sport en onderwijs bij NOC*NSF. Aanmelden gaat doormiddel van het invullen van een inschrijfformulier op de website www.academievoorsportkader.nl, bijscholingen bestuurders. De workshop is op maandagavond 25 juni a.s. van 19:30 tot 21:30 uur in Sporthal de Lijster, Lijstersingel 20, 2902 JD in Capelle aan den IJssel.