icon-calendar icon-time icon-location icon-costs
JUDO
Sportroute Sportief

Judoën met JCK 🥋

  • JudoClub Krimpenerwaard
Data & Inschrijven
Weet jij al op welke sport je wilt? Of wil je een andere sport uitproberen? Tijdens de sportroute kan het allemaal!
Locatie:
MyhealthClub Krimpen, Krimpenerbosweg 4, 2923 LA Krimpen aan den IJssel
Geen data voor deze activiteit gevonden.
Lessen:
2 lessen
Leeftijd:
4 - 18 jaar

JudoClub Krimpenerwaard is dé judo club van de Krimpenerwaard en onderdeel van My HealthClub in Krimpen aan den IJssel. De club biedt dagelijks judotraining aan voor jong en oud, van recreatief tot en met (top)wedstrijdniveau en beschikt over een prachtige, eigen Dojo met veel moderne faciliteiten. Sinds de oprichting in 2005 wordt er continu gestreefd naar het verbeteren, uitbreiden en verder ontwikkelen van de club en haar judoka’s. Hier wordt door een team van professionele trainers en gemotiveerde vrijwilligers met veel enthousiasme aan gewerkt. De doelstellingen blijven ambitieus, terwijl bij het beoefenen van de judosport de kwaliteit, het wederzijds respect en de veiligheid steeds hoog in het vaandel staan.

 

Tuimeljudo (4-6 jaar)

Binnen JCK is er ruimte voor kleuters 4-6 jaar die willen deelnemen aan het judospel. Bij deze tuimeljudogroep wordt vooral aandacht besteed aan de basismotorische vaardigheden, zoals: kruipen, rollen, trekken, duwen etc. De allerkleinste doen nog niet mee aan de (slip)examens en judotoernooien, maar kunnen 2 keer per jaar een tuimeldiploma halen. De lessen vinden 2 keer per week plaats.

 

Groep 7+

Judo kan binnen JCK op zowel recreatief als wedstrijdniveau worden beoefend. De recreatieve uren zijn vooral bedoeld voor judoka’s die conditie willen opbouwen en judotechnieken en -vaardigheden willen beheersen. Tijdens deze lessen komt ook het sociale aspect ruim aan bod, maar ook wordt er tegelijkertijd een stukje discipline en zelfvertrouwen aan iedere judoka meegegeven. De lessen voor deze groep vinden 2 keer per week plaats.

 

Volwassenen

Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan de verschillende grond- en staande technieken die we in het judo kennen. Ook wordt er aandacht geschonken aan kata. Dit zijn reeksen judotechnieken die in een bepaalde stijlvorm en volgens een bepaald protocol worden uitgevoerd. Tevens wordt tijdens de lessen de conditie verbeterd, maar ook het gezelligheidsaspect wordt natuurlijk niet vergeten.

 

Zaterdag 18 september 

9.00-9.45 uur voor de leeftijd 4-6 jaar (tuimeljudo)

9.45-10.45 uur voor de leeftijd 7+

10.45-11.45 uur voor de leeftijd 7+

 

Dinsdag 21 september 

20.00-21.15 uur voor volwassenen

 

Woensdag 22 september 

15.00-15.45 uur voor de leeftijd 4-6 jaar (tuimeljudo)

15.45-16.45 uur voor de leeftijd 7+

16.45-17.45 uur voor de leeftijd 7+

 

Zaterdag 25 september 

9.00-9.45 uur voor de leeftijd 4-6 jaar 

9.45-10.45 uur voor de leeftijd 7+

10.45-11.45 uur voor de leeftijd 7+

Data & inschrijven

JUDO