icon-calendar icon-time icon-location icon-costs
minecraft
Creatief

­­Minecraft: ­Bunker bouwen 💻

  • zomervakantie
  • Bibliotheek aan den IJssel
Data & Inschrijven
Het computerspel Minecraft is ongekend populair. Met deze 'digitale LEGO' kun je in een oneindige wereld naar hartenlust bouwen.
Locatie:
Biblioheek aan den Ijssel, Nachtegaalstraat 8 Krimpen aan den IJssel
Geen data voor deze activiteit gevonden.
Lessen:
1 les
Leeftijd:
9 - 12 jaar
Karin
Karin Pattikawa

Bunker bouwen

In deze Minecraftworkshop in de bibliotheek gaan we een bunker nabouwen. Tussen 1940 en 1945 bouwde Duitsland een 5000 kilometer lange verdedigingslinie: de Atlantikwall. Deze liep van Noorwegen tot de grens van Spanje. De verdedigingslinie werd nooit afgemaakt omdat voor die tijd de geallieerden al een einde maakte aan de Tweede Wereldoorlog.

De Atlantikwall liep ook langs de Nederlandse kust en er zijn nog steeds resten van te zien. Op verschillende plekken staan er nog resten van bunkers. In deze Minecraftworkshop gaan we aan de hand van oude foto’s en beschrijvingen de ‘Marine Seeziel-Batterie Scheveningen Nord’ nabouwen. Met een mede-Minecrafter bouw je in 2 uur tijd dit bunkercomplex, inclusief ondergrondse gangen en kanonnen.

Kinderen die lid zijn van Synerkri kunnen zich kosteloos aanmelden voor de workshops Minecraft bunker bouwen, programmeren met LEGO Mindstorms, Video bewerken met Imovie en Greenscreen/Zo tof is kunst.

En er zijn nog meer coole workshops in de bieb! Kijk op de website van de bibliotheek aan den IJssel voor het hele programma.

Data & inschrijven

minecraft