icon-calendar icon-time icon-location icon-costs
boetseer een huis
Beeldend

Boetseer een huis 🏠

  • "Hier is Ina"
  • Klei
Beeldende lessen cultuureducatie van Ina Verkaik zijn procesgericht opgebouwd. Bij de lessen staan per leerjaar verschillende beeldelementen en technieken centraal zodat de lessen van groep 1 tot en met groep 8 een opbouwend karakter hebben en ondersteunend zijn aan de leerlijn beeldend.
Schooljaar:
2023 - 2024
Kosten:
€200,- incl. materiaalkosten
Lessen:
1 les
Groepen:
3, 4
mariska
Mariska Scalongne-Kleijsen

🕑   1 les van 90 minuten

📍   in klaslokaal

📋   Emmer water en handdoeken om na de les handen te wassen

Tijdens de les “boetseer een huis” doorlopen de kinderen een proces van: Onderzoeken: “Wat voor soort huizen zijn er op deze wereld?” Ontdekken: “weet jij hoe mensen wonen op de Noordpool of in de woestijn?” Experimenteren: “Probeer eens uit wat mogelijk is met dit materiaal?” Reflecteren: “Kijk eens naar wat een ander ontdekt heeft!” En creëren: Met alles wat je nu weet maak je je eigen huis van klei.

De werkstukken worden in het atelier afgebakken en teruggebracht naar de klas. 

Kerndoelen

1, 37, 44, 45 en 55

Contactgegevens aanbieder:

🙍  Ina Verkaik

📱  +31 614 10 55 75 

📧  info@atelierlokaal.nl

Ina is naast vakdocent beeldend ook cultuurcoach. Naast het verzorgen van de lessen cultuureducatie met kwaliteit ondersteunt zij ook leerkrachten bij het maken en uitvoeren van procesgerichte lessen beeldend.  Het is goed mogelijk om deze lessen te combineren met de zaakvakken en af te stemmen op de leerlijn beeldend. 

boetseer een huis