icon-calendar icon-time icon-location icon-costs
Taalworkshop
Taal Beeldend

Taalworkshop

  • Illustrator en vakdocent beeldend Maaike Slingerland
  • Taal en Illustratieworkshop
Tijdens deze workshop gaan kinderen aan de slag met het karakter 'Draakje Blauwneus'.
Schooljaar:
2024 - 2025
Kosten:
€225,- (incl. materiaal)
Lessen:
1 les
Groepen:
4, 5, 6, 7, 8
mariska
Mariska Scalongne-Kleijsen

🕓  1 les van 90 minuten

📍   in klaslokaal

💶   €10,- reiskosten

Kinderen tekenen hun eigen avontuur met dit karakter en schrijven daarbij, in een paar regels, waar hun avontuur over gaat. Dit doen ze met diverse tekenmaterialen zoals: aquarelpotloden, letterstempels, lettersjablonen, ecoline, plakkaatverf, diverse soorten papier etc. 

Kerndoelen

9, 54, 55, 56

Contactgegevens aanbieder:

🙍  Studio Maaike Slingerland

📱  +31 6 53 68 59 21

📧  info@maaikeslingerland.nl

Verrijking van de woordenschat 
Mede door deze creatieve taalworkshops gaan kinderen sneller zelf verbindingen tussen woorden maken. Nieuwe, moeilijke, woorden slaan kinderen op in hun hoofd omdat ze de woorden linken aan iets wat ze zelf getekend hebben. Voor veel kinderen is dit een fijne manier om woorden beter te onhouden in betekenis én manier van schrijven.

Positieve groei leerproces
De taaldrempel wordt lager omdat kinderen nu ook een andere manier weten waarmee ze moeilijke woorden kunnen leren. Hierdoor worden kinderen zelfverzekerder op het gebied van taal. Dit zorgt voor een positieve groei op het gehele leerproces van alle disciplines in het onderwijs én daarbuiten!

Taallessen niet onderschatten
Als een kind achterblijft op het gebied van woordenschat, zal het vaak ook achterblijven met het onderdeel begrijpend lezen. Dit heeft gevolgen voor álle andere schoolvakken. Het aanbieden van taallessen op verschillende manieren is daarom ontzettend belangrijk. 

Taalworkshop