icon-location
vlees
Voeding Natuur

Vlees, vis en ei - (H)eerlijk vlees op je bord 🍗

  • Voedselfamilie Krimpenerwaard
Leerlingen leren deze les wat het verschil is tussen vleeskoeien, melkkoeien en dubbeldoelkoeien en welke we gebruiken voor consumptie.
Schooljaar 2025 - 2026
Kosten €60,-
Lessen 1 les
Groep 5, 6
mariska
Mariska Scalongne-Kleijsen

🕑   1 les van 60 minuten (deze les is onderdeel van een lessenserie)

📍   in de klas

📅   Deze les wordt gegeven in de maand november

Verdere onderwerpen:

Van welk dier er nog meer vlees gegeten wordt (varken, kip, wild). Hoe komt het vlees uiteindelijk op je bord. Hoe herken je een beter leven keurmerk en de betekenis ervan. dat het niet nodig is om elke dag vlees te eten en welke alternatieven er dan zijn. 

Kerndoelen:

Oriëntatie op jezelf en de wereld - Mens en Samenleving: 34, 39

Contactgegevens aanbieder:

🙍  Ilonka Cirk

📱  

📧  educatie@voedselfamiliekrimpenerwaard.nl 

 

vlees