icon-calendar icon-time icon-location icon-costs
Over Synerkri

Evenementen

Ieder jaar organiseert Synerkri in samenwerking met lokale partijen een aantal vrolijke, muzikale en sportieve evenementen.

Kindermuziek festival 🥁

In juni 2018 hebben we voor het eerst in samenwerking met de Cultuurwerkplaats Krimpen en de Muziekschool Krimpen het Kindermuziek festival georganiseerd. Mede door een donatie van de Rabobank hebben we dit mogelijk kunnen maken. Ons doel is om de kinderen uit Krimpen aan den IJssel een fantastische middag te bezorgen en ze enthousiast te maken voor actieve muziekbeoefening. Een vrolijke middag met lekker veel muziek en leuke muzikale activiteiten, want muziek maakt blij! Alle kinderen uit Krimpen zijn welkom op het Kindermuziek festival, je hoeft hiervoor geen lid te zijn van Synerkri. 

Buitenspeeldag ☀️

De buitenspeeldag is een nationale actie om kinderen lekker naar buiten te krijgen. Buiten spelen is super belangrijk, maar wordt minder vanzelfsprekend. Bewegend sporten en spelen staat ook bij Synerkri centraal. Daarom organiseren wij sinds 2013 de Buitenspeeldag in onze gemeente. Tijdens de Buitenspeeldag maken we van het Tuyterplein één grote speeltuin, waar kinderen onbezorgd kunnen spelen. Hierbij proberen wij de samenwerking te zoeken met de lokale partijen. In 2018 zijn er ongeveer 500 kinderen bij ons komen buiten spelen. Meedoen aan de buitenspeeldag is voor iedereen mogelijk, je hoeft hier namelijk geen lid voor te zijn van Synerkri. 

Kinderen Pbone workshop
  • Kindermuziek Festival 2018
Wij vinden het belangrijk om bij onze evenementen met lokale partijen samen te werken.

Cultuurcafé ☕📖

Het Cultuurcafé bestaat sinds enkele jaren en is bedoeld als inspiratie – netwerkbijeenkomst voor iedereen die geïnteresseerd is in cultuur in Krimpen. Het Cultuurcafé wordt georganiseerd door Synerkri in samenwerking met Muziekschool Krimpen, Streekmuseum Krimpenerwaard en Bibliotheek aan den IJssel en vindt plaats in Ontmoetingscentrum De Tuyter. Voor elk Cultuurcafé wordt een spreker uitgenodigd. Roulerend zijn de thema's ; literair, muziek en cultureel erfgoed. Deelname is gratis en het aanmelden loopt via Synerkri. 

Opening cultureel- en sportseizoen 🎭🤸🏻‍♂️

Wij bieden organisaties op het gebied van sport en cultuur de mogelijkheid om zichzelf bij aanvang van het nieuwe seizoen te presenteren en te laten zien wat er allemaal te doen is in Krimpen. Hiervoor organiseren wij een cultuurroute en een sportroute in Krimpen waarbij culturele organisaties en sportaanbieders leuke clinics, workshops, lezingen en rondleidingen organiseren. De cultuurroute wordt georganiseerd in samenwerking met het Open Huis van de Tuyter en valt indien mogelijk qua datum samen met de Open Monumentendag. De sportroute vindt elk jaar plaats in de Nationale Sportweek. Wil je als organisatie meewerken aan deze route(s) of zou je graag als vrijwilliger mee willen helpen, neem dan contact met ons op!

Krimpense zomerweken  🏹 

Bij Synerkri staat de zomer in het teken van de Krimpense zomerweken. In de eerste en de laatste twee weken van de zomervakantie kun je meedoen aan allerlei vrolijke en zomerse activiteiten. Voor de meeste activiteiten hebben ouders en kinderen een lidmaatschap nodig van Synerkri en moeten kinderen worden ingeschreven via de activiteitenagenda. 

De laatste week van de zomervakantie, vlak voor school weer begint is het echt feest in Krimpen. Ook als je geen lidmaatschap hebt bij Synerkri kun je dan namelijk mee doen met het leukste evenement van de zomer: Vakantiedorp! Drie dagen lang hebben we dan de leukste activiteiten zoals judo clinics, wielrennen, waterspellen, springkussen, jeu de boules, knutselen, ijsje eten, sporten, timmeren, boogschieten en nog veel meer. Houd voor alle activiteiten en evenementen onze website in de gaten! 

laura buitenspeeldag
  • Buitenspeeldag juni 2018
👉
Naast evenementen hebben we ook veel activiteiten na schooltijd. Wil je weten wat je allemaal bij ons kan doen?