icon-calendar icon-time icon-location icon-costs
achtergrond website
Voor scholen

Cultuureducatie aanbieders

Synerkri wil graag verbinden en zoekt graag de samenwerking met lokale aanbieders en organisaties. Hieronder een overzicht van alle culturele aanbieders die de cultuureducatie lessen verzorgen.
logo muziekschool

Muziekschool Krimpen

Met onze projecten en lessen leveren we een bijdrage aan de persoonlijke en muzikale ontwikkeling van kinderen en jongeren in Krimpen. Educatie met kwaliteit, plezier in muziek, samen muziek maken en muziek voor iedereen zijn de kernwaarden van onze organisatie.

Website Muziekschool
hier is ina

"Hier is Ina"

"Het begint met kijken." Vanuit dit motto organiseert Ina Verkaik - eigenaar van Atelier Lokaal- trainingen, cursussen en workshops beeldende kunst voor alle leeftijden.

Website "Hier is Ina"
hofplein logo

Jeugdtheater Hofplein

Jeugdtheater Hofplein maakt theater voor en door kinderen en jongeren. Via de kracht van verbeelding en verwondering krijgt elk kind bij ons de kans om, binnen een professioneel kader, van podiumkunst te proeven en daardoor zichzelf en de wereld om zich heen te ontdekken. En dat doen we al sinds 1985! In ons eigen theater, in de vrije tijd en op scholen. 

Website Jeugdtheater Hofplein
streekmuseum logo

Streekmuseum Krimpenerwaard

Het museum geeft je een beeld van 'het leven van 100 jaar geleden'. De stal, de keuken, pronkkamer, het schooltje en de kelder zijn nog precies zoals toen. Op de zolder van het museum wordt het verhaal van De Krimpenerwaard verteld. 

Website Streekmuseum
logo ignor

Studio IgNor

Studio igNor is het kunst- en ontwerp atelier van Nora van Krimpen en René van Es. Samen maken en bedenken zij interieurontwerpen, installaties en sculpturen. Daarnaast verzorgen zij lessen en workshops voor o.a Synerkri en de Willem de Kooning Academie.

Website Studio IgNor
logo bibliotheek

Bibliotheek aan den IJssel

Ons bibliotheekwerk voor de leeftijdsgroep 4 tot en met 12 jaar is sterk gericht op de Bibliotheek op school. Dit is een landelijk ontwikkelde en ondersteunde educatieve aanpak die zich richt zich op leesbevordering en leesplezier, taalontwikkeling en mediawijsheid. 

Website Bibliotheek
curiosityworld logo

Curiosityworld

Sandra van Dam, oprichtster van Curiosityworld en erfgoed specialist houdt zich bezig met het geven van lezingen en workshops op het gebied van wetenschap, cultuur en geschiedenis. Dit doet zij met enthousiasme en vakinhoudelijke kennis. Ze verzamelt sinds haar jeugd allerlei materialen en artikelen over wetenschappelijke onderwerpen die zij graag aan de kinderen toont.

Webiste Curiosityworld
logo quint

Jongerentheater Quint

Jongerentheater Quint maakt sinds 1999 jaarlijks een of twee jongerenvoorstellingen voor en sinds 2003 één familie/ school voorstelling voor iedereen vanaf 4 of 6 jaar. Onze overige activiteiten bestaan uit het geven van theaterworkshops voor het voortgezet en basisonderwijs. 

Website Quint
V.I.R. Entertainment

V.I.R. Entertainment

“Dans verbindt en is voor iedereen”

Deze slogan vormt de basis van de danslessen die georganiseerd worden door Varisha jardim-Hubregtse – eigenaar van V I R Entertainment.

In de danslessen staan plezier en lichamelijke beweging voorop, ernaast werken de leerlingen aan hun creativiteit, motoriek en zelfvertrouwen.

De danslessen zijn voor alle leeftijden.

Naast danslessen houdt zij zich ook bezig met het choreograferen van o.a. theatershows en (privé) coaching.

Logo Maaike

Studio Maaike Slingerland

Ik heb een eigen stijl van ontwerpen, kleurrijk, helder, speels en altijd met een vleugje humor. Mijn ontwerpen en concepten zijn goed doordacht en spreken tot de verbeelding bij zowel kinderen als volwassenen. Als vakdocent geef ik lessen Beeldende vormgeving op diverse basisscholen. Het taalcomponent is altijd in de lessen verweven op een speelse creatieve manier. Voor evenementen en festivals word ik regelmatig gevraagd om illustratie kinderworkshops te verzorgen, zoals voor de Rotterdamse Wereldhavendagen. Ik houd van uitdagingen in mijn werk en ik ben altijd op zoek naar nieuwe impulsen die mijn werk verrijken. 

Website Maaike Slingerland
W&T Play

W&T Play

Wetenschap en techniek spelenderwijs dichtbij

Wetenschap- en techniekles is voor kinderen onderzoeken, experimenteren, evalueren en actief aan de slag gaan. Hierbij leren ze hun vindingrijkheid en vaardigheden in te zetten en problemen op een creatieve manier op te lossen. 

Door het werken met de veelzijdige LEGO® (programmeer) oplossingen bieden we passende workshops die we aan de hele klas of in kleinere groepen kunnen geven.

Website W&T Play
logo kite

KITE-educatie

In de lessen van KITE educatie staan technologie en maken centraal, in combinatie met maatschappelijke thema’s en hedendaagse kunst. We experimenteren, maken en programmeren samen met en voor kinderen.

Kinderen leren zo kritisch na te denken over de rol van technologie en hoe je hier creatief mee om kan gaan. We willen de digitale wereld begrijpelijk maken voor iedereen. Daarom wisselen we onze digitale activiteiten af met analoge puzzels, spellen en andere werkvormen.

Website KITE-educatie
logo kunstkring

Kunstkring Capelle

Kunstkring Capelle verzorgt al sinds 2005 workshops op primair en voortgezet onderwijs in Capelle aan den IJssel tijdens en na schooltijd. Onze docenten bieden laagdrempelig aanbod, we willen dat alle kinderen met kunst in aanraking komen en ervoor zorgen dat elk kind iets moois kan maken.

Website Kunstkring Capelle

Cultuurcafe op maandag 11 oktober in de Tuyter

Lees bericht