icon-calendar icon-time icon-location icon-costs
achtergrond website
Voor scholen

Cultuureducatie aanbieders

Synerkri wil graag verbinden en zoekt graag de samenwerking met lokale aanbieders en organisaties. Hieronder een overzicht van alle culturele aanbieders die de cultuureducatie lessen verzorgen.
logo muziekschool

Muziekschool Krimpen

Met onze projecten en lessen leveren we een bijdrage aan de persoonlijke en muzikale ontwikkeling van kinderen en jongeren in Krimpen. Educatie met kwaliteit, plezier in muziek, samen muziek maken en muziek voor iedereen zijn de kernwaarden van onze organisatie.

Website Muziekschool
hier is ina

"Hier is Ina"

"Het begint met kijken." Vanuit dit motto organiseert Ina Verkaik - eigenaar van Atelier Lokaal- trainingen, cursussen en workshops beeldende kunst voor alle leeftijden.

Website "Hier is Ina"
hofplein logo

Jeugdtheater Hofplein

Jeugdtheater Hofplein maakt theater voor en door kinderen en jongeren. Via de kracht van verbeelding en verwondering krijgt elk kind bij ons de kans om, binnen een professioneel kader, van podiumkunst te proeven en daardoor zichzelf en de wereld om zich heen te ontdekken. En dat doen we al sinds 1985! In ons eigen theater, in de vrije tijd en op scholen. 

Website Jeugdtheater Hofplein
streekmuseum logo

Streekmuseum Krimpenerwaard

Het museum geeft je een beeld van 'het leven van 100 jaar geleden'. De stal, de keuken, pronkkamer, het schooltje en de kelder zijn nog precies zoals toen. Op de zolder van het museum wordt het verhaal van De Krimpenerwaard verteld. 

Website Streekmuseum
logo ignor

Studio IgNor

Studio igNor is het kunst- en ontwerp atelier van Nora van Krimpen en René van Es. Samen maken en bedenken zij interieurontwerpen, installaties en sculpturen. Daarnaast verzorgen zij lessen en workshops voor o.a Synerkri en de Willem de Kooning Academie.

Website Studio IgNor
logo bibliotheek

Bibliotheek aan den IJssel

Ons bibliotheekwerk voor de leeftijdsgroep 4 tot en met 12 jaar is sterk gericht op de Bibliotheek op school. Dit is een landelijk ontwikkelde en ondersteunde educatieve aanpak die zich richt zich op leesbevordering en leesplezier, taalontwikkeling en mediawijsheid. 

Website Bibliotheek
curiosityworld logo

Curiosityworld

Sandra van Dam, oprichtster van Curiosityworld en erfgoed specialist houdt zich bezig met het geven van lezingen en workshops op het gebied van wetenschap, cultuur en geschiedenis. Dit doet zij met enthousiasme en vakinhoudelijke kennis. Ze verzamelt sinds haar jeugd allerlei materialen en artikelen over wetenschappelijke onderwerpen die zij graag aan de kinderen toont.

Webiste Curiosityworld
logo quint

Jongerentheater Quint

Jongerentheater Quint maakt sinds 1999 jaarlijks een of twee jongerenvoorstellingen voor en sinds 2003 één familie/ school voorstelling voor iedereen vanaf 4 of 6 jaar. Onze overige activiteiten bestaan uit het geven van theaterworkshops voor het voortgezet en basisonderwijs. 

Website Quint
V.I.R. Entertainment

V.I.R. Entertainment

“Dans verbindt en is voor iedereen”

Deze slogan vormt de basis van de danslessen die georganiseerd worden door Varisha jardim-Hubregtse – eigenaar van V I R Entertainment.

In de danslessen staan plezier en lichamelijke beweging voorop, ernaast werken de leerlingen aan hun creativiteit, motoriek en zelfvertrouwen.

De danslessen zijn voor alle leeftijden.

Naast danslessen houdt zij zich ook bezig met het choreograferen van o.a. theatershows en (privé) coaching.

Logo Maaike

Illustrator en vakdocent beeldend Maaike Slingerland

Ik heb een eigen stijl van ontwerpen, kleurrijk, helder, speels en altijd met een vleugje humor. Mijn ontwerpen en concepten zijn goed doordacht en spreken tot de verbeelding bij zowel kinderen als volwassenen. Als vakdocent geef ik lessen Beeldende vormgeving op diverse basisscholen. Het taalcomponent is altijd in de lessen verweven op een speelse creatieve manier. Voor evenementen en festivals word ik regelmatig gevraagd om illustratie kinderworkshops te verzorgen, zoals voor de Rotterdamse Wereldhavendagen. Ik houd van uitdagingen in mijn werk en ik ben altijd op zoek naar nieuwe impulsen die mijn werk verrijken. 

Website Maaike Slingerland
Tektokids

Tektokids

Wetenschap & techniek ontdekken met Lego®

Leren is leuk! Tijdens onze technieklessen dagen we kinderen uit tot creëren, experimenteren, vragen stellen en oplossingen vinden. Onze lessen stimuleren de nieuwsgierigheid, creativiteit en het probleemoplossend vermogen van kinderen.

We bieden technieklessen voor alle groepen van de basisschool

Website Tektokids
My Letters

My Letters

‘Alles is mooier met letters!’, dat is de gedachte van waaruit Amanda Maissan van My Letters werkt. Zij houdt zich bezig met van alles op het gebied van letters. Naast belettering voor bruiloften en andere gelegenheden en bijvoorbeeld etalages, geeft zij workshops met betrekking tot letters. Voor Synerkri verzorgde zij eerder o.a. de workshops Handletteren en Bullet Journalling. Dit doet zij met veel enthousiasme en warmte voor het werken met kinderen in combinatie met haar passie voor het schrift. Haar lessen zitten vol voorbeelden en oefeningen. Plezier en ontspanning halen uit het werken met letters staat in de lessen van My Letters voorop.

Website My Letters
Stichting Archeologie

Stichting Archeologie Krimpenerwaard

De Stichting Archeologie Krimpenerwaard (SAK) houdt zich bezig met het beoefenen van archeologie in de ruimste zin van het woord. Zij doet dit door het bevorderen van de belangstelling voor de archeologie bij een zo breed mogelijk publiek door het geven van lezingen, het inrichten van tentoonstellingen en het verzorgen van lessen aan scholieren.

Website Stichting Archeologie Krimpenerwaard
voedselfamilie krimpenerwaard

Voedselfamilie Krimpenerwaard

De Voedselfamilie Krimpenerwaard brengt producenten, consumenten en maatschappelijke dwarsverbanden samen.

Met minder voedselkilometers – misschien op de fiets – en respect voor boeren en natuur zijn we samen op weg naar een betere en duurzame wereld. Een houdbare toekomst voor onze kinderen en de generaties daarna.

Informatie en educatie over gezonde lokale en regionale producten brengen een gezonde toekomst een stap dichterbij.

Binnen de Voedselfamilie Krimpenerwaard is daarom ook aandacht voor voedseleducatie. Daarvoor wordt er een doorlopende leerlijn Primair en Voortgezet Onderwijs ontwikkeld rondom streekproducten uit de Krimpenerwaard,  die aansluit bij de kerndoelen van het onderwijs.

Leer over de wereld, begin met lokaal voedsel!

Website Voedselfamilie Krimpenerwaard
aardvlinder

Aardvlinder

Wil je ook de wereld een beetje mooier maken? Aardvlinder organiseert workshops voor iedereen die zich wil inzetten voor mens, dier en natuur. Ook voor educatie over klimaatverandering ben je bij Aardvlinder aan het juiste adres.

Website Aardvlinder
KWC

Krimpenerwaard College

De leraren van het Krimpenerwaard College hebben leuke workshops bedacht waar ze de basisschoolklassen met veel enthousiasme bij zullen begeleiden. Het aanbod is heel divers. De activiteiten vinden allemaal plaats in of rond de school. 

Website Krimpenerwaard College